Skogens och myrarnas guld i kombination med en parfait. Man tackar och tar emot!
För 4 personer krävs:
- 3 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g grovriven västerbottenost
- 3 dl vispgrädde
- 1½ – 2 dl hjortron
- 3 msk strösocker
Gör så här:
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker hårt
- Blanda ner den rivna osten.
- Vispa grädden till mjukt skum (om man vispa grädden för länge blir parfait torr).
- Vänd ner gräddskummet i smeten.
- Häll parfaitsmeten i små portionsformar (som tål att stå i frysen).
- Sätt i formarna i frysen i minst 6 timmar eller helst över natten.
- Ta ut parfait ca 20 minuter före servering så den hinner mjukna något.
- Garnera med hjortron (som ljummats med socker).
Njut med välbehag!