Skogens och myrarnas guld i kombination med en parfait. Man tackar och tar emot!

För 4 personer krävs:

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g grovriven västerbottenost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ – 2 dl hjortron
  • 3 msk strösocker

Gör så här:

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker hårt
  2. Blanda ner den rivna osten.
  3. Vispa grädden till mjukt skum (om man vispa grädden för länge blir parfait torr).
  4. Vänd ner gräddskummet i smeten.
  5. Häll parfaitsmeten i små portionsformar (som tål att stå i frysen).
  6. Sätt i formarna i frysen i minst 6 timmar eller helst över natten.
  7. Ta ut parfait ca 20 minuter före servering så den hinner mjukna något.
  8. Garnera med hjortron (som ljummats med socker).

Njut med välbehag!

Varför inte en liten kopp kaffe till detta?!