Detta är en förrätt som funkar i alla lägen och är både enkel att göra och väcker liv i smaklökarna. Bra att ha på sig vid tillagningen är ett par plasthandskar, eftersom rödbetorna gärna delar med sig av sina färgämnen.
Till fyra portioner behövs:
- 4 rödbetor
- 200 g chèvre (getost)
- flytande honung
- pinjenötter
- salt
- rucolasallad
och så här gör du:
- Sätt på ugnen på 250 gr
- Skala och koka rödbetorna i ca 20 minuter
- Skiva dem tunt och lägg upp på ett fat
- Getosten skivas tunt och läggs ovanpå.
- Ringla över honung (efter behag)
- Sätt in i ugnen i 3-5 min.
- När osten smält något är det klart för servering
- Strö över pinjenötter och salt och servera med några ruccolablad
Denna förrätt gjorde vi inför ”dagens huvudrätt” som var Parmalindad ädelostfylld fläskfilé. Detta recept hittar du här.