Till ca 12 st ganska stora muffins behöver du följande:
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm salt
- ½ tsk vaniljsocker
- 4 dl standardmjölk
- 3 ägg
- olja, att smörja formarna med
- grädde, vispad (till serveringen)
- sylt, t.ex. jordgubb eller hallon (till serveringen)
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader. Använd gärna stora muffinsformar.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
- Rör i mjölken och därefter äggen och vispa till en jämn pannkakssmet.
- Smörj formarna med olja (behövs inte om du har pappersformar).
- Fyll formarna med smeten till 2/3.
- Grädda muffinsen – mitt i ugnen – 12-15 minuter tills de är gyllenbruna och har ”lyft”.
- Servera med vispad grädde och sylt.