Fylld med kalorier ligger den där, Pain au choclat
– foto: Christer Strid

Ingredienser till 8 personer:

  • 250 g färsk smördeg (finns på rulle)
  • 100 g nutella
  • 75 g mörk choklad (av god kvalitet)
  • 100 g mandelmassa
  • 1 st apelsin (rivet skal)
  • 1 ägg
  • mandelspån (att strö över innan gräddningen
  • florsocker (att pudra över innan serveringen)
  • vispgrädde eller kanske vaniljglass (om så önskas)

Så här gör du:

  1. Sätt på ugnen, 225 gr
  2. Rulla ut degen på en ugnsplåt
  3. Dela degen i åtta lika stora bitar
  4. Bred på nutellan nedre delen av varje bit
  5. Riv mandelmassa på övre delen av varje bit
  6. Hacka den mörka chokladen och strö över
  7. Riv skalet från en apelsin och strö på
  8. Rulla ihop varje bit, börja från ”nutellasidan”
  9. Lägg på en plåt försedd med bakplåtspapper
  10. Pensla med ägget
  11. Strö över mandelspån och in i ugnen
  12. Pudra med florsocker efter att kakorna gräddats färdigt