Räkna med ca 200 g per portion och till detta behöver du…

  • 1 laxsida
  • 1-2 citroner
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 knippa dill
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 100 g smör
Gör så här:
  1. Sätt på ugnen, 200 grader
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna
  3. Lägg laxsidan med skinnet nedåt.
  4. Salta och peppra rikligt
  5. Skiva citron och lägg på laxen, tillsammans med rödlök och dill
  6. Hyvla smöret och fördela över hela fisken
  7. Sätt in i ugnen 20-30 minuter (innertemperatur ska vara 56 grader i den tjockaste delen av laxsidan)

Serveras med kokt potatis och en romsås (hittar du här) samt lite goda grönsaker.

Vi gubbar avrundade det hela med en god kopp kaffe och Skånsk äppelkaka med vaniljsås därtill.