Det blev inte mycket över – gubbarna hade god aptit!

Detta är en rätt som är enkel att göra till många personer. Lika god dagen efter – om det mot förmodan skulle bli något över dagen före! Spännande kombination med fläskfilé, kryddiga korvar, paprika mm. Det hela är beräknat till 6 portioner, inte 6 personer!

Följande behövs:
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • ca 240 g kryddiga korvar (t.ex. kabanoss)
  • 2 st paprikor (tag röda, det ger lite härlig färgsättning)
  • 1 st vitlöksklyfta ( är du vän av vitlök, tag en eller två extra)
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller färdig fond)
  • 1 dl små inlagda gurkor (cornichons)
  • 1 dl svart oliver (urkärnade)
  • 1 dl syltlök
  • 3 tsk majsstärkelse (majsena)
  • salt
  • peppar
Till serveringen:
  • ½ kruka persilja
  • ris
  • sallad
Så här gör du:
  1. Putsa fläskfilén och skär i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en talrik (ett alternativ om du vill förbereda lite i förväg, är att helsteka fläskfilén och skiva upp den i tunna skivor).
  2. Skär upp korven i slantar.
  3. Dela, kärna ur och skär upp paprikorna i bitar.
  4. Stek korven och paprikan i resten av smöret i grytan. Pressa ner vitlöken samt rör i grädden och buljongen.
  5. Skär gurkan i mindre bitar och dela även oliverna.
  6. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan. Låt det hela koka upp och därefter sjuda i ca 10 minuter.
  7. Rör ut majsenan i lite vatten och rör därefter ner denna i grytan.
  8. Smaka av med salt och peppar.

Inför serveringen – hacka persiljan grovt och strö över grytan. Till detta serverar du ris och en god sallad.