Det går lika bra med kalvschnitzel

Som tillbehör har vi gröna ärtor och tomatconcassé

Ingredienser, i detta recept för 2 personer:

  • 2 st – kalkon- alternativt kalvschnitzlar (á 150 g)
  • 1 msk – smör
  • ½ tsk – salt
  • 1 krm – svartpeppar (givetvis nymald)
  • ägg
  • mjöl
  • pancoströbröd

Till parmesan- och tryffelmosen:

  • 400 g – potatis av den mjöliga sorten
  • 2 msk – olivolja (bredbar)
  • 1½ dl – mjölk
  • 1 tsk – salt
  • 1½ dl – riven parmesanost
  • 1 tsk – tryffelolja (av god kvalitet)

Tomatconcassé:

  • 3 st – tomater
  • 1 st – scharlottenlök
  • 4 st sardellfiléer
  • 1 msk – smör
  • 1 msk – balsamvinäger
  • ½ tsk – strösöker

Gröna ”tillbehör”:

  • 1 pkt – gröna ärtor eller rucolasallad

Så här gör du:

1 – Mosen:

Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen med olivoljan. Använd en elvisp. Koka upp mjölk och häll över och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt och den rivna parmersanosten samt smaksätt med tryffelolja.

2 – Concassén:

Fräs lök och sardeller i smör ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare i ca 1 minut.Häll över vinäger samt krydda med socker salt och peppar.

3 – Köttet:

Panera först i ägg, mjöl, kryddor och panco. Stek därefter köttet i smör ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Servering:

Servera köttet med moset, tomatconcassén och lite extra parmesan.

Till detta kan du servera t.ex. gröna ärtor (kokta i ca 3 minuter), rucolasallad eller något annat grönt som du föredrar.