Vad passa bättre till gubbarna än gubbaröra! En enkel och praktisk anrättning som ofta faller i smaken.

Ingredienser till 4 personer:

  • 12 bitar finncrips (att föredra) eller knäckebröd
  • 2 ägg
  • 1 burk ansjovis (ca 125 g)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk persilja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vårlök eller purjolök
  • smör (om önskemål finns)
  • peppar

Så här gör du:

  • Koka äggen, ca 4 min (så att de fortfarande har lite lös gula)
  • Skala och hacka äggen
  • Dela ansjovisbitarna (om det behövs)
  • Blanda ägg, ansjovis, örter och crème fraiche i en skål

Serveringstips 1 (den enkla varianten):

Sätt fram skålen med ansjovisröran och det hårda brödet sidan om. Låta gäster ta för sig efter behag.

Serveringstips 2 (om du vill förbereda anrättningen lite mera):

Bred lite smör på brödet och klicka på med ansjovisröran. Toppa det hela med lite finskuren vår- eller purjolök och några korn med nymalen peppar. Servera från bricka eller fat. Till detta rekommenderas en god öl.