Vad passa bättre till gubbarna än gubbaröra! En enkel och praktisk anrättning som ofta faller i smaken.
Ingredienser till 4 personer:
- 12 bitar finncrips (att föredra) eller knäckebröd
- 2 ägg
- 1 burk ansjovis (ca 125 g)
- 2 msk finhackad gräslök
- 2 msk persilja
- 1 dl crème fraiche
- 1 vårlök eller purjolök
- smör (om önskemål finns)
- peppar
Så här gör du:
- Koka äggen, ca 4 min (så att de fortfarande har lite lös gula)
- Skala och hacka äggen
- Dela ansjovisbitarna (om det behövs)
- Blanda ägg, ansjovis, örter och crème fraiche i en skål
Serveringstips 1 (den enkla varianten):
Sätt fram skålen med ansjovisröran och det hårda brödet sidan om. Låta gäster ta för sig efter behag.
Serveringstips 2 (om du vill förbereda anrättningen lite mera):
Bred lite smör på brödet och klicka på med ansjovisröran. Toppa det hela med lite finskuren vår- eller purjolök och några korn med nymalen peppar. Servera från bricka eller fat. Till detta rekommenderas en god öl.