Här ett snabbt sätt att göra egen gravlaxsås och den är ”snäll” mot den som har känslig mage. Gravlaxsåsen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Detta behöver du…
- ½ dl senap
- ½ dl sötstark senap
- 2 msk flytande honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 2 dl olja
- 3 msk vatten
- 1 dl hackad färsk dill (går bra med djupfryst tinad också)
Så här gör du…
Se till att allt är rumstempererat! För att göra det enkelt för sig, använd en elvisp.
Börja med att blanda senap, honung och vinäger i en skål. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftigt vispning. Häll därefter ner vattnet under vispningen för att tunna ut såsen.
Slutligen smaka av med salt och peppar och vänd ner dillen.
Nu har du såsen färdig. Då återstår bara att grava laxen!