Till 8 portioner
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 125 g smör
- ½ dl mandelmjöl
- 1 ägg
Fyllning:
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 dl mandelmjöl
- 2 ägg
- ½ dl vispgrädde
- 20 g flagad mandel
Servering:
- vispad grädde
- bär, varför inte hallon?
Ugnen sättes till 175 gr
Gör så har:
- Pajdegen: Blanda vetemjöl, socker, smör, mandelmjöl och ägg till en pajdeg. Tryck ut i en pajform (löstagbar botten). Storlek ca 25 cm. Låt pajdegen vila kallt i 30 min.
- Fyllningen: Smält smöret. Blanda socker, mandelmjöl, ägg, grädde och det smälta smöret.
- Fördela ut fyllningen i pajformen och strö över flagad mandel.
- Gräddning: Ca 25 min tills pajen fått fin färg
- Servera: Gärna med lättvispad grädde och bär