Fransk mandelpaj

Till 8 portioner

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 125 g smör
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • 20 g flagad mandel

Servering:

  • vispad grädde
  • bär, varför inte hallon?

Ugnen sättes till 175 gr

Gör så har:

  1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, socker, smör, mandelmjöl och ägg till en pajdeg. Tryck ut i en pajform (löstagbar botten). Storlek ca 25 cm. Låt pajdegen vila kallt i 30 min.
  2. Fyllningen: Smält smöret. Blanda socker, mandelmjöl, ägg, grädde och det smälta smöret.
  3. Fördela ut fyllningen i pajformen och strö över flagad mandel.
  4. Gräddning: Ca 25 min tills pajen fått fin färg
  5. Servera: Gärna med lättvispad grädde och bär