6 portioner, förberedelse 5 min, tillagning 5 min och därefter äta. Enklare kan det in bli!

Vad behövs?

  • 100 g digidtivekex
  • 50 g smör
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1-1½ dl lemoncurd
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st citron, skalet (glöm inte tvätta av noga)

Tillagning:

  1. Smält smöret.
  2. Krossa kexen och blanda ihop med smöret.
  3. Fördela kexsmeten i botten på 6 st glas.
  4. Ställ åt sidan.
  5. Vispa grädden fast men inte helt färdigvispad.
  6. Häll i lemoncurd och sila ner florsocker.
  7. Tillsätt skalet av en citron och ca 1 msk citronsaft.
  8. Visp vidare tills grädden är fast (håller formen).
  9. Lägg över citronmoussen i glasen och toppa med en liten bit citron eller varför inte färska bär. (Vill du ”lyxa till det” riktigt kan du med hjälp av en spritspåse fördela över moussen dekorativt).