En anrättning du kan lyxa till med till helgen. Ta mörk choklad i våffelsmeten och sedan vaniljglass och karamelliserad banan därtill.
Vad du behöver till 6 portioner:
Till våfflorna:
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad (hackad)
- 3½ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 2 ägg
- 2 dl mjölk (3%)
- 2 dl kallt vatten
Till de stekta bananerna:
- 1 msk smör
- 2 bananer
Till serveringen:
- vaniljglass (efter behag)
- chokladsås (om du inte är en riktigt ”gottegris”, hoppa över denna. Behövs inte!)
Så här ska du göra för ett lyckat resultat:
Smält smöret och blanda ner chokladen.
Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg, mjölk och kallt vatten och vispa ihop till en jämn smet. Rör försiktigt ner chokladsmöret.
Grädda i våffeljärn. Lägg på galler så håller de sig frasiga.
Bananer: Dela bananerna på längden och stek i smör på låg värme tills de får en gyllenbrun färg.
Till serveringen: Servera våfflorna med stekt banan, vaniljglass och chokladsås.