Till 4 personer behövs följande:
- 100 g vita chokladknappar
- 1½ dl vispgrädde
- 1½ dl kvarg (10%)
- 50 g mandelspån (rostade)
Till blåbärskrämen behövs:
- 250 g blåbär (färska eller frysta)
- 0,75 dl syltsocker
- 2 msk pressad citron
Till garnering behövs florsocker
Gör så här:
- Börja med blåbärskrämen. Koka upp bär, syltsocker och citronsaft i en kastrull och låt koka kraftigt under omröring i ca 3 min
- Låt krämen svalna och fördela därefter i 4 glas eller små skålar
- Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Låt svalna något
- Vispa grädden mjukt och vispa snabbt i kvargen.
- Vänd ner gräddblandningen – lite i taget – i chokladen
- Strö hälften av mandelspånen över kompotten och fördela chokladkrämen över
- Strö över resten av mandelspånen.
- Pudra över med lite florsocker