Till 4 personer behövs följande:

  • 100 g vita chokladknappar
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl kvarg (10%)
  • 50 g mandelspån (rostade)

Till blåbärskrämen behövs:

  • 250 g blåbär (färska eller frysta)
  • 0,75 dl syltsocker
  • 2 msk pressad citron

Till garnering behövs florsocker

Gör så här:
  1. Börja med blåbärskrämen. Koka upp bär, syltsocker och citronsaft i en kastrull och låt koka kraftigt under omröring i ca 3 min
  2. Låt krämen svalna och fördela därefter i 4 glas eller små skålar
  3. Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Låt svalna något
  4. Vispa grädden mjukt och vispa snabbt i kvargen.
  5. Vänd ner gräddblandningen – lite i taget – i chokladen
  6. Strö hälften av mandelspånen över kompotten och fördela chokladkrämen över
  7. Strö över resten av mandelspånen.
  8. Pudra över med lite florsocker