




Några väl valda recept som vi samlat på oss och lagat till genom åren. Naturligtvis ska det bli flera!
Vill du ha färdiga ”tre-rätters-förslag” finns detta också. Scrolla bara ner en bit.
- Ananaspaj – med värdens enklaste pajdegsrecept
- Ankbröst med apelsinsås – Canard à Forange
- Blåbärskräm – toppad med vit chokladmousse och rostad mandel
- Blåbärspaj – med härlig doft av vanilj
- Blåbärskladdkaka – med väl avvägd sötma
- Chicken Kiev – en smak med östliga traditioner
- Chokladfondant – en dessert du kan förbereda i förväg
- Chokladvåfflor – ”spetsat” med stekt banan och vaniljglass
- Citronmousse – enklare kan det inte bli!
- Dillkött med kokt potatis – redan Kajsa Warg …
- Emmys äppelkaka – en svärmorsdröm
- En god fiskgratäng – en ganska så traditionell rätt
- Fisksoppa – med skaldjur
- Fleskestek – en dansk nationalrätt?
- Fläckfilé provencale – både till fest och vardag
- Fransk mandelpaj – lätt att göra och går att förbereda i förväg
- Gravlaxsås – snabbt och enkelt med elvisp
- Gubbaröra – ägg och ansjovisröra på hårt bröd
- Hjortfärsbiffar – med kantarellsås och rårörda lingon
- Hjortfärsbiffar – på ”närodlad” hjort, med potatismos, svampsås och gröna ärtor
- Kalkonschnitzel – med lyxig parmesan- och tryffelmos
- Kalvlever Anglais – en smula Frankrike
- Kalvytterfilè – med potatismos och tomatkompott
- Kantarellsås – en ren njutning
- Kreolsk gryta – lätt att göra till många
- Kålpudding – husmanskost som man aldrig tröttnar på
- Laxlåda – att ta till då du har lite bråttom
- Lax på tunnbröd – en snabbis
- Laxsida i ugn – i detta fall med en god romsås, kokt potatis och grönsallad
- Lerpottesill – en anrättning som passar in vid många tillfällen på året och som vi gärna tar i repris
- Mintchokladmousse
- Pain au choclat – för dig som gillar mycket kalorier
- Pannkaksmuffins – med grädde och sylt
- Parmalindad fläskfilé fylld med ädelost, bacon och lök – med krämig potatissallad
- Rabarberpaj – som ”alla” vill ha receptet på
- Rabarber-/jordgubbspaj – med ”nyttig” vaniljsås
- Romsås – lämplig till vår ugnsstekta laxsida
- Rödbetor med chèvre – honung och pinjenötter
- Skomakarlåda – med extra grönt
- Skånsk äppelkaka – med vaniljsås
- Småländsk ostkaka – med äpple och vanilj
- Smörstekta äpplen – med kanelglass
- Stekt (oxfilé) entrecote – med gräddsås och permasangratinerad potatis
- Stekt sill – med ”päregröd”
- Torskrygg – med bacon och soltorkade tomater
- Torta Caprese – Capri nästa
- Tre-rätters-meny, del 1 – räkcocktail, serranolindad kalkonfilé och mandelkaka med päron
- Tre-rätters-meny, del 2 – kött och potatis i lyxigt utförande
- Tre-rätters-meny, del 3 – västerbottensnittar, oxrullader och enkel chokladefterrätt
- Tre-rätters-meny, del 4 – Ostvåffla med rökt lax och avokado, ugnsbakad torsk med misosmör och bacon, fruktsallad med chokladkräm
- Tre-rätters-meny, del 5 – Bruschetta, zuppa Tuscana och pistageflarn
- Tre små aptitretare – paté, kräftröra och lax
- Ugnsbakade äpplen – med mandel och lättvispad grädde. Givetvis med svenskodlade äpplen.
- Ungersk gulasch – på högrev
- Vildsvinsstek – med brysselkål och kokt potatis
- Vitvinssås – som vi hade till torskryggen
- Västerbottenparfait – med ljumma hjortron
- Wallenbergare – både till fest och vardag
- Ångbåtsbiff – med stekt lök (dock ej tillagad på en ångbåt)
- Äggmuffins – på plåt
- Älggryta från Jämtland
- Äppelmums – det enkla