Givetvis infinner sig ganska snart frågan – vem/vilka är ”Gubbarna”? Ja, det är en ganska lång historia som löper över ett antal år.
Redan på de gamla Grekernas tid … fanns vi inte. Däremot dröjde det några år – fram till år 2010 – innan vi började träffas och laga mat tillsammans och även göra en del annat. Bland annat har det blivit en tur till Skottland år 2011, för att utforska lite om whiskyns komplexa smaker och avsmaka lokala maträtter, typ Haggis.
Kanske var det ändå lite av en slump som avgjorde från början… men på den vägen är det. En av ”dessa slumps” var att vi ville förkovra oss lite i matlagningens ädla konst och givetvis avnjuta de maträtter vi lyckas åstadkomma på våra gemensamma träffar.
The Masterchef är Göran (röd keps ovan) och det är han som plockar fram och gör urvalet på det som ska tillagas. Han håller oss också i örat och ser till vi gör stordåd bakom grytorna. Övriga i gänget är Gunnar, Lars, Björn, Bengt, Mats och Christer (som skriver detta) – alla som numera har tillgång till fritid på heltid.
Det har blivit många maträtter genom åren. Med undantag av några få rätter lerpottesill t.ex. har det varit nya recept hela tiden.
Eftersom vi då och då ”fått till det”, vill vi gärna förmedla några av dessa lyckade recept. På denna sida kommer du alltså företrädesvis att hitta ”Gubbarnas bästa matrecept” både på ett flertal ”enskilda” rätter eller färdiga tre-rätters-förslag. Smaklig spis!
Efter att ha hållit på i ca 13 år, kände vi nu att det kanske var dags att hitta lite nya former för våra träffar. Kanske blir det istället att vi ses på något etablissemang där vi kommer till ett dukat bord som erbjuder t.ex. god husmanskost. Vi lär i så fall återkomma när det blir aktuellt.