För 6-8 personer
Ingredienser:
- ca 1½ kg kålhuvud
- ca 700 g köttfärs (blandfärs)
- 1-2 msk sirap
- 1 tsk salt
- 1-2 krm svartpeppar
- 1 krm kryddpeppar
- 1 köttbuljongtärning
- ca 2 dl vatten
- 4 dl mjölk
- kokt ris för 4 personer (låt riset stå och svalna lite)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Koka riset så det hinner stå och svalna
- Strimla kålen i matberedaren med grov skärskiva
- Bryn kålen i omgångar i stekpanna
- Strila i lite sirap på kålen när du bryner den (för att få bättre färg)
- Blanda köttfärsen med det avsvalnande riset och tillsätt mjölken, peppar och salt
- Varva kålen och färsen i en långpanna – börja och sluta med kål
- Lös buljongtärningen i lite vatten och häll över kålpuddingen i formen (om du tycker den ser för fast ut)
- Stek kålpuddingen mitt ugnen ca 45 minuter tills den får fin färg