Att förhöja smaken på en fläskfilé kan vara att fylla densamma med ädelost, bacon och lök. Linda parmaskinka runtom och stek därefter i ugn. Gott!
Vad behövs till fyra portioner?
- 1 fläskfilé, ca 700 g
- ädelost 30%, 100 g
- 1 st lök
- 140 g tärnat bacon (går bra med baconskivor som du själv skär ner i mindre bitar)
- 8 skivor paramaskinka
- salt och peppar
- smör till stekning
- steksnöre (att föredra) eller tandpetare
Till potatissalladen:
- 700 g delikatesspotatis
- 100 g sockerärtor
- 1 knippe rädisor
- 60 g babyspenat
- 2½ dl gräddfil
- 4 salladslökar
- 3 msk finskuren gräslök
- salt
Till servering:
- 250 g sockerärtor
- färsk basilika
- körsbärstomater
Så här tillagar du köttet:
- Sätt ugnen på 175 gr
- Putsa köttet och skär två längsgående snitt i köttet på vardera sida så att du kan vika ut köttet till en plan platta. Krydda
- Skala och finhacka löken
- Fräs löken tillsammans med bacon så det blir ”blankt” utan att få för mycket färg
- Smula sönder ädelosten och lägg den på köttet
- Fördela lök och bacon över köttet
- Rulla samman fläskfilén (så att den blir som en rulltårta)
- Linda parmaskinkan (omlott) runt fläskfilén och bind samman det hela med steksnöre
- Bryn köttet i smör i en stekpanna
- Lägg därefter köttet i en bakpappersklädd långpanna och låt steka i ugn tills innertemperaturen är ca 70 gr (ca 20 min). Tag ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie
Garnering och servering:
Skiva upp köttet och placera på ett uppläggningsfat. Gärna med lite kokta sockerärtor. ”Strö över” med basilika och delade körsbärstomater.
Den krämiga potatissalladen gör du så här:
- Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten
- Låt potatisen ånga av och dela i mindre bitar om det behövs
- Ansa (”noppa”) sockerärtorna och koka även dessa i lättsaltat vatten i ca 1 minut
- Låt rinna av och dela dem därefter i mindre bitar (strimla)
- Tvätta rädisorna och klyfta
- Blanda samman potatis och grönsaker (även spenaten) med gräddfilen och smaka av med salt och peppar
- Ansa och strimla salladslöken. Klipp/hacka gräslöken
- Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat/stor skål och garnera med salladslök och gräslök
SMAKLIG MÅLTID!