Foto: Christer Strid

Detta är en förrätt som funkar i alla lägen och är både enkel att göra och väcker liv i smaklökarna. Bra att ha på sig vid tillagningen är ett par plasthandskar, eftersom rödbetorna gärna delar med sig av sina färgämnen.

Till fyra portioner behövs:
  • 4 rödbetor
  • 200 g chèvre (getost)
  • flytande honung
  • pinjenötter
  • salt
  • rucolasallad
och så här gör du:
  1. Sätt på ugnen på 250 gr
  2. Skala och koka rödbetorna i ca 20 minuter
  3. Skiva dem tunt och lägg upp på ett fat
  4. Getosten skivas tunt och läggs ovanpå.
  5. Ringla över honung (efter behag)
  6. Sätt in i ugnen i 3-5 min.
  7. När osten smält något är det klart för servering
  8. Strö över pinjenötter och salt och servera med några ruccolablad
”6 portioner på gång” – foto: Christer Strid

Denna förrätt gjorde vi inför ”dagens huvudrätt” som var Parmalindad ädelostfylld fläskfilé. Detta recept hittar du här.