Foto: Christer Strid

Ingredienser till 8 bitar

Pajdeg:

  • 150 g – smör
  • 1 dl – socker
  • 3 dl – vetemjöl
  • 1 tsk – bakpulver

Fyllning:

  • 2 dl – crème fraiche
  • 1 st burk (alt 2 små) – krossad ananas
  • 1 st – ägg
  • ½ dl – socker
  • 1 tsk – vaniljsocker
  • 1½ dl – kokos

Servering:

Gärna lite vaniljglass, vispa grädde eller vaniljkessela

Så här gör du:

Tidsåtgång ca 25 minuter

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält smöret. Blanda detta sedan i en bunke med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll den i pajformen.
  4. Grädda pajen i 20-30 minuter. Låt svalna!
  5. Servera.