Ett alternativ på ostkaka som ger både in- och avtryck på omvärlden!

Foto: Christer Strid
Till 4 portioner behöver du:
  • 2 äpplen
  • 2 ägg
  • ½ dl honung
  • 1 burk cottage cheese (250 g)
  • 3 msk vetemjöl
  • 1½ dl mjölk
Du gör så här:
  1. Sätt på ugnen, 175 gr C
  2. Skala och riv äpplena och krama ur vätskan lite lätt
  3. Visp ägg och honung. Vänd ner äpple, cottage cheese, vetemjöl och möjlk
  4. Häll smeten i en väl smord, ugnssäker form
  5. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 40 minuter
Till serveringen:

Servera gärna med t.ex. vaniljkvarg och äppelmos

Att tänka på som alternativ:
  • Innehåller mjölkprotein och ägg.
  • Glutenfritt alternativ: byt ut mjölet mot majsstärkelse
  • Laktosfritt: välj laktosfria alternativ till cottage chees, mjöl och kvarg