Varför måste äggen alltid serveras på ett traditionellt sätt till Påsk? Lite variation kan inte vara fel. Här ett förslag som både är enkelt och gott!
I detta fall ett recept för 6 portioner.
VAD BEHÖVS?
- 6 skivor fiberfranska
- 1 tsk smör eller olja
- 3 skivor parmaskinka som delas
- 1 tsk olivolja
- ½ finhackad gul lök
- 100 gr babyspenat
- 1 tunt skivad tomat
- 6 blad basilika
- 6 ägg
- 1 tsk flingsalt + svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU:
- Sätt ugnen på 200 gr
- Stansa ut 6 runda brödskivor som ska passa in i muffinsformen (se bild ovan)
- Smörj kanterna på plåten med flytande smör/olja och täck därefter med skinkskivorna.
- Placerat brödskivorna på skinkan.
- Fräs löken i olja, blanda ner spenaten och stek upp och fördela det därefter över brödet. Täck med tomatskiva och basilika. Knäck därefter ett ägg i varje form. Strö lite salt och mal över svartpeppar.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills ägget har stelnat.
GLAD PÅSK!