Ägg i muffinsplåt direkt från ugnen – foto: Bengt Lundgren

Varför måste äggen alltid serveras på ett traditionellt sätt till Påsk? Lite variation kan inte vara fel. Här ett förslag som både är enkelt och gott!

I detta fall ett recept för 6 portioner.

VAD BEHÖVS?

  • 6 skivor fiberfranska
  • 1 tsk smör eller olja
  • 3 skivor parmaskinka som delas
  • 1 tsk olivolja
  • ½ finhackad gul lök
  • 100 gr babyspenat
  • 1 tunt skivad tomat
  • 6 blad basilika
  • 6 ägg
  • 1 tsk flingsalt + svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU:

  1. Sätt ugnen på 200 gr
  2. Stansa ut 6 runda brödskivor som ska passa in i muffinsformen (se bild ovan)
  3. Smörj kanterna på plåten med flytande smör/olja och täck därefter med skinkskivorna.
  4. Placerat brödskivorna på skinkan.
  5. Fräs löken i olja, blanda ner spenaten och stek upp och fördela det därefter över brödet. Täck med tomatskiva och basilika. Knäck därefter ett ägg i varje form. Strö lite salt och mal över svartpeppar.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills ägget har stelnat.

GLAD PÅSK!