Nygräddade pannkaksmuffins, foto: Christer Strid

Till ca 12 st ganska stora muffins behöver du följande:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 4 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • olja, att smörja formarna med
  • grädde, vispad (till serveringen)
  • sylt, t.ex. jordgubb eller hallon (till serveringen)

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Använd gärna stora muffinsformar.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
  3. Rör i mjölken och därefter äggen och vispa till en jämn pannkakssmet.
  4. Smörj formarna med olja (behövs inte om du har pappersformar).
  5. Fyll formarna med smeten till 2/3.
  6. Grädda muffinsen – mitt i ugnen – 12-15 minuter tills de är gyllenbruna och har ”lyft”.
  7. Servera med vispad grädde och sylt.
Pannkaksmuffins färdig att ätas, foto: Christer Strid