Här ett recept för 6 personer och till detta behöver du:
- 700 g benfritt nötkött (högrev eller bog)
- 3 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 3 selleristjälkar
- 1 färsk spansk peppar/chili
- 2 tsk brödkummin
- 1½ msk paprikapulver
- 6 msk tomatpuré
- 8 dl oxbuljong
- 5 röda paprikor
- 6 potatisar
- olivolja till stekning
- salt
- svartpeppar
Så här gör du:
- Skär köttet i tärningar (ca 3 cm stora). Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (vill du ha extra stark gryta behåll kärnorna från chilin) och fräs tillsammans med i olja. Använd en tjockbottnad gryta.
- När köttet brynts och löken mjuknat, tillsätt kummin, paprikapulver och tomatpuré samt späd med buljongen.
- Rensa paprikorna. Dela hälften i små tärningar och hälften i lite större bitar. Lägg tärningarna i grytan och låt allt sjuda under lock ca en timme (kolla gärna köttet, det kan behöva längre tid i grytan).
- Skala och skiva potatisen i kuber. Lägg ner dessa tillsammans med de större paprikabitarna och låt sjuda ytterligare ca 30 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Serveringstips:
Tag gärna en bit bröd till och en klick krämig yoghurt.